Detta bildspel kräver JavaScript.

För ungefär tre år sedan så upptäckte jag Arduinon och började titta en del på det, samt så började jag titta mer på elektronik. Tanken var att jag skulle ha något på fritiden som var både praktiskt och teoretiskt. Som blandade fysiskt byggande med programmering. Få vara kreativ och bygga saker som sen gjorde något kul/intressant. I första hand var det ett försök att få arbeta med programmeringsstudier på ett annat sätt, att få idéer kring projekt. Kändes lättare i Arduinovärlden att komma på roliga kodprojekt att arbeta med än mjukvaruprogram.

Jag upptäckte Arduinovärlden när jag satt och funderade på att bygga egna effektpedaler till min gitarr.

Av olika anledningar så har jag inte haft möjlighet att göra mycket åt studierna kring Arduinon och elektroniken. Har köpt en del komponenter men dom har blivit liggande. Ibland kommer livet i vägen och man får ignorera sånt som inte är viktigt för livet just då.

Just nu så har jag arbetsträning på ett företag som arbetar med inbyggda system, satellituppkopplingar med mera. Kände att det kunde vara intressant att återuppta experimenterandet med Arduino då det finns många likheter, även om det också finns en hel del olikheter.

Kommer börja titta mer på en del av dom komponenter som jag köpt tidigare, speciellt den wifi-modul som jag köpt. Men även andra komponenter så att jag får greja med så många olika saker som möjligt. Få se hur varje komponent fungerar, hur man använder dom tillsammans med andra komponenter, den elektroniska biten, se mer hur Arduinon fungerar samt att få programmera så att komponenterna gör olika saker.

Först nu blir att sätta mig in mer i olika saker och sen skall jag försöka fundera ut bra projekt som jag kan arbeta med. Vill i första hand få till projekt som har med mitt arbete att göra på något sätt. Men också hitta bra projekt som stimulerar lärandet kring elektronik, mikrokontrollers, inbyggda system, programmering med mera.