Detta bildspel kräver JavaScript.

Har fått hem mer böcker nu. Fick fyra nya böcker hem i brevlådan under gårdagen och jag har sett fram emot att få hem dom. Innehållet i böckerna är på många sätt relaterat till det som jag gör under dagarna. Det är ganska nya områden för mig och det skall bli kul att få lite mer kunskap kring ämnena.

DIY Comms and Control for Amateur Space

Den här boken handlar om att prata med och lyssna på satelliter. Boken tar upp sånt som vad som behövs, kunskaper kring radio, omloppsbanor, design av antenner, och en hel del annat. Grundläggande kunskaper, kortfattat men ändå informativt.

DIY Instruments for Amateur Space

Den andra boken handlar om olika instrument, vad som behövs. Kunskaper kring våglängder, detektortyper, sensorer, ljud, ljus, kalibrering, protokoll med mera.

DIY Satellite Platforms

Den tredje boken handlar om att bygga en picosatellit. Den tar upp vad en picosatellit är för något, konstruktion av kretskort, lödning, elektronik, konstruktioner för rymden, ström, programmering, raketer och uppskjutning av raketer.

Surviving Orbit the DIY Way

Den fjärde och sista boken handlar om att få en satellit att överleva omloppsbanan den skall vara i. Boken tar upp sånt som hur miljön är där satelliten skall vara, vad man skall tänka på, vilka tester man kan göra innan, med mera.

Alla dessa böcker kommer vara riktigt roliga att få läsa och väldigt intressanta. Det handlar som sagt en del om det som jag arbetar med på dagarna, men det är också relaterat till mitt intresse för Arduino och elektronik, samt ett intresse för rymden som jag haft i många år. Satelliter är det närmaste jag kommer till något arbetsrelaterat när det gäller just rymden. Nåt annat än att titta på rymden i teleskop.